enbg

за дом „Морена“

              Нашият дом – дом за   възрастни и стари хора ”Морена” е вече на 13 години. Ние сме едни от първите частни  старчески домове, който знае как да се грижи за стари хора .Основното мото при нас е качествена грижа за възрастни хора, а ние знаем как да го направим. В нашият дом „Морена“ се дава емоционална подкрепа, приятелско отношение към всеки в почиващ в дома. Той остава доволен от не само от личното отношение, физическото си обгрижване и най-вече – душевното. За нас социалният контакт и общуването между нас и нашите пациенти е много важен. Винаги са в центъра на внимание и се чувстват ,като у дома си – топло и уютно.

             Дом „Морена” разполага само с 20 места, но това прави грижата за неговите обитатели по-пълноценна и по-качествена. Движението и добрата координация, както и възможността за самостоятелно обслужване се едни от най-важните неща, за да се чувства комфортно възрастният човек. Ето защо в „Морена” създават персонални програми и процедури за отделните си клиенти, в които е включена рехабилитация чрез масажи, раздвижване и лечебна физкултура. Възможността за разходки и движение на открито и по-важното на чист въздух, също са сред конкурентните предимства на дома. Тъй като се намира в полите на Витоша, природните дадености позволяват релакс сред природата, а градината и дърветата в нея придават допълнителен уют за околните. Макар и почти в планината, дом „Морена” разполага с парно отопление, така че зимите в дома не са проблем за пребиваващите в него. Стаите са оборудвани със самостоятелни тоалетна и баня, телефон и кабелна телевизия.

            Освен от достатъчно движение, ежедневните разходки са задължителни-  възрастните хора се нуждаят от занимания и социален живот. Също както децата, те имат нужда от обгрижване в психологическия смисъл на тази дейност. А какво означава това? Това означава достъп до забавления под формата на игри, телевизия, дискусии. Отбелязването на празниците, когато си далеч от дома, изисква създаване на празнична атмосфера, за да бъде компенсирана липсата и да се получи пълноценно изживяване.  Периодично в „Морена” се канят и музикални ансамбли за концертни изпълнения, защото изкуството винаги е било и е най-добрата терапия.Владиката на княжевската църква е чест гост на нашият дом, като провежда водосвет за здраве и беседи.

         Освен забавленията и разнообразната дневна програма, с възрастните хора винаги трябва да е налице и медицинска подкрепа при необходимост. Медицински сестри, рехабилитатор и санитарки е високо квалифицирани и  са постоянно на разположение на клиентите на дома. Провеждат се и консултации с лекари-специалисти по даден проблем, когато това се налага. Медицинският персонал на „Морена” следи стриктно редовното приемане на предписаните лекарства, проверява се нивото на кръвното налягане, при нужда се поставят системи и катетри.

„Ние сме с тях, за да спите спокойно” е мотото на дома. И това не са празни думи. Както се нуждаем от помощ при грижата за децата, докато те растат и получат навици за самостоятелен живот, така се нуждаем и от помощ при грижата за нашите най-близки възрастни. Причините могат да бъдат най-различни – заетост, отдалеченост, личностни взаимоотношения. Каквито и да се те, обаче не се притеснявайте да поверите близките си в професионалните ръце на екипа на „Морена”. Те ще бъдат с тях, за да бъдете вие спокойни!


НАШИТЕ ПРЕДИМСТВА

Квалифициран персонал

Основна тема на дома е високото качество на грижите на нашите възрастни хора. Разполагаме с високо квалифициран и обучен персонал.

Зелена градина

Дома разполага с градина, със зелени тревни площи и много дървета, създаващи приятна и релаксираща атмосфера.

Забавления

В дом за стари хора „Морена“ има гостна стая за релакс, където обитателите му прекарват голяма част от времето си в забавления и игри.

Здравословна храна

Обитателите на дома са доволни от обилната и качествена храна, която се дава в дом Морена.


МНЕНИЯ

Благодаря, МОРЕНА!

Нашият дядо Славчо прекара последните година и три месеца от живота си в дом „Морена“. През това време за него бяха полагани повече от чудесни грижи – винаги беше хигиенизиран, избръснат и подстриган. Тъй като последните месеци беше много трудно подвижен, отзивчивите дами от персонала винаги се грижеха нищо да не му липсва – хранеха го, помагаха му да се раздвижва, за да не развие странични усложнение и откликваха на нуждите му. Отношението на всички от „Морена“ е чудесно, както към пребиваващите при тях хора, така и към техните близки. Искрено благодаря на целия екип и специално на управителката на дома Йорданка Василева, която многократно ни помагаше със съвети и адекватно поемаше инициатива, когато бяха необходими спешни действия. Те наистина ни помогнаха да спим спокойно, знаейки че за нашия дядо се полагат най-добрите грижи!

Даниел Моцев

Без Морена (jordanna.eu) нямаше да се справим

Баба ми, макар и в добро физическо здраве, има психически проблеми – забравяше, не ядеше, не излизаше. След като проверих няколко алтернативи, реших да се спра на дома в Княжево. И не сгреших – мястото е страхотно, персоналът е учтив и винаги винаги, когато посетя дома виждам как сестрите полагат грижи за хигиената, яденето и комфорта на старите хора в дома. Дом е правилното определение – това не е хоспис или болница, не е и типичният старчески пансион – това е място, в което баба ми наистина се чувства като у дома си. Тя иглежда по-добре от преди, винаги нахранена, добре облечена, постригана и … често усмихната. Благодаря на целия екип и на управителя на дома. Препоръчвам с две ръце – ще се чувствате спокойни за вашите любими хора!

Антон Тодоров

Нашата баба беше в този дом, където наистина се грижат много добре за възрастните си клиенти. Полагат се всички грижи от които има нужда, персонала е квалифициран, битовите условия са достатъчно добри, хигиената е на много високо ниво, никъде в дома не мирише лошо, постоянно се мие и пере, храната е силна и разнообразна, местоположението е удобно и в същото време на спокойно място.

Асен Миладинов

Моята баба беше със счупен таз и след престоя в болница я настанихме там. Вече е напълно възстановена благодарение на професионалните грижи на персонала!! Моят вуйчо също е там и се чувства у дома си!! Винаги усмихнати и в добро настроение!! Благодаря!

Боряна Цветкова

Искам да благодаря за прекрасните грижи към моята баба, която е на 90 години и бе приета в дома със счупена тазобедрена става през декември 2013. Положението на баба ми Костадинка бе почти безнадеждно, но благодарение на професионалните умения на целия персонал, тя вече не само се чувства добре, но и изглежда чудесно.Мога само да кажа, че в дом Морена работят изключително съвестни и отговорни хора.Благодаря Ви!

Христина Ненова

Свекърва ми е в този хоспис от февруари 2014г. Закарахме я там в не много добро състояние-забравяща и вперила поглед в нищото. Хората там я приеха много радушно. Вече не е тази жена, която заведохме. Много по-жизнена и енергична е.Самата тя е доволна от грижите, обстановката и храната. Аз лично имам наблюдение върху хигиената,която се поддържа там. Никога не съм видяла мръсно, разхвърляно,непроветрено. Винаги хората са добре облечени и обгрижвани. Много често като ходим ги заварвам на разходка по улицата. Искам да изкажа моето възхищение и благодарност на персонала за грижите, които полагат за тези възрастни хора. Свекърва ми просто се преобрази там. Благодаря, че Ви има! Желая Ви от все сърце много здраве и търпение, което проявявате при грижите за техи хора. Наистина сте с благородни сърца.

Светла Христова

Благодаря за човещината

Сърдечна благодарност за всеотдайността, за човещината и за още много, за което няма думи. Баща ми живя в този дом повече от 4 години и 4 месеца. Огромна част от това време дължим на компетентните, професионални грижи на персонала в Дом Морена. Трудно е да се опишат всички сложни ситуации, през които се наложи да преминем до естествената кончина, но без съдействието на хората от дома нямаше да можем да осигурим спокойствието на татко до последния момент. Домът е отличен и се побира в две думи: сигурност и надеждност. Винаги ще бъда благодарна на Дом Морена за грижите, но и за помощта с добър съвет, когато се налага търсене на външна медицинска консултация или интервенция в разнообразните ситуации, съпътстващи нелеката съдба на възрастния човек. Благодаря, чудесни хора!

Ирена Димитрова

Изказвам своята сърдечна благодарност на собственичката Йорданка, и на целият персонал за адекватните грижи които полагат към моята баба Ивана, която е на 90г. Баба си счупи крака през месец май 2014 и след престой в болница я настанихме в един дом в който грижите за нея не бяха на нужното ниво, и виждахме как я губим ден след ден. В дом МОРЕНИ я настанихме през месец юли с надеждата, че това е домът в който ще получи нужните грижи, за да се възстанови, както психически така и физически, и НЕ СЕ ИЗЛЪГАХМЕ. Баба Ивана укрепна, хареса обстановката, обслужването, отношението на хората към нея, а също и храната. Вече сама сяда и ляга в леглото , надяваме се, че скоро ще проходи самостоятелно. Винаги когато я посещаваме, я намираме чиста и спретната. Още веднъж сърдечни благодарности за Топлите и всеотдайни грижи

Валентина Кръстева

Препоръчвам дом Морени!

Настанихме леля ни през декември 2014 г. Тя беше в тежко състояние, след операция, на легло и се нуждаеше от постоянни грижи, които ние не можехме да ? осигурим. Там я обгрижиха и я вдигнаха на крака още на третата седмица. Освен това, дементното ? състояние значително се подобри и тя вече е много по-спокойна. Храни се редовно, има компания и е под постоянно наблюдение. Йорданка и целият ? екип са истински професионалисти, които си разбират от работата и няма да ви безпокоят ненужно. Не е маловажен и фактът, че таксата е доста прилична в сравнение с подобни домове, които проучихме преди да направим избора си. Горещо препоръчвам дом Морени!

Красимира

Благодаря ви от сърце, мили хора, че се грижите така добре за дядо ми, който е обездвижен! Много сме доволни от грижите, които се полагат за него. Има медицинско обслужване, хранят ги добре, хигиената е на ниво. И най-важното – човечно отношение. Спокойни сме за него и знаем, че е в добри ръце

Лили Шекерова

Баба ми е там от 3 месеца и мисля, че се чувства много добре! Атмосферата е много приятна и положителна, а хората са много отзивчиви! Специално искам да благодаря на управителката – госпожа Йорданка Василева! Има много добро медицинско обслужване и целият екип са много добри! Благодаря ви!

Мила Георгиева

Баба ми е от 3 месеца в дома след операция на тазобедрена става. Неможеше изобщо да ходи. Благодарение грижите на персонала тя вече ходи сама. Гогато годим на посещение , хората са в хола или се разхождат в двора при хубаво време. Пеят песни , играят хоро , просто се веселят.Усмихнати са , приветливи , чисти и спретнати. В дома винаги е чисто и не мирише, храната е вкусна. Благодаря ви че ви има!

Георги Георгиев

Моята майка отскоро е в дома.Възхищавам се на Дани и нейния екип.С толкова топлина и разбиране се отнасят към всички възрастни хора,пребиваващи в дома.Хигиената е на много високо ниво.С голям професионализъм успяват да успокоят домуващите с различни заболявания и характери.Благодаря на всички от сърце!

Евгения Миланова

 

Добре дошли в дом „Морена“

Обадете се сега